Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat Spore Hero voor de Wii en Spore Hero Arena voor de DS in Europa beide op 9 oktober worden uitgebracht.

De action-adventure Spore Hero zal volledig gebruik maken van de Wii-besturing. Spelers mogen in deze game een eigen held creëren waarmee ze het verhaal doorlopen. Deze held moet namelijk de thuisplaneet redden van de vijand door gevechten te winnen, missies te volbrengen en puzzels op te lossen.

Spore Hero Arena is de tweede titel in de serie die voor de Nintendo DS verschijnt. Ook hier kunnen spelers een eigen held creëren. Deze moet echter naar verschillende planeten reizen om daar in een arena de strijd aan te gaan met anderen.

Door te winnen kan de Hero nieuwe onderdelen en functies verzamelen en wordt hij zo steeds sterker.

Creatief

Een maand geleden verscheen de eerste pc-uitbreiding op de oorspronkelijke Spore-game. Spore Galactic Adventures stelt spelers in staat om hun eigen avonturen te ontwerpen en te delen met andere fans van de serie. Spore Hero en Spore Hero Arena zijn exclusief ontwikkeld voor Nintendo’s hardware en zullen eveneens de nodige creativiteit van de spelers vragen.

De eerste game in de Spore-franchise, een creatie van Sims-bedenker Will Wright, werd vorig jaar herfst uitgebracht, maar bleek geen grote replay-waarde te hebben. Wellicht krijgen Wrights nieuwste games meer succes.