HAARLEM - De laatste tijd heeft ontwikkelaar Valve al meerdere malen hard uitgehaald naar de PlayStation 3, maar vandaag biedt Gabe Newell PS3-gamers zijn excuses aan voor het niet goed ondersteunen van het platform.

“Als je kijkt naar de consumenten waarvan wij denken dat we ze het minst goed hebben ondersteund, dan zijn het wel de mensen die The Orange Box voor de PS3 hebben gekocht”, zegt Newell.

“En dat is een bron van frustratie bij ons. Dat zijn mensen waartegen ik niets anders zou willen zeggen dan, ‘Ja, het spijt me. Je hebt met alle recht een hekel aan ons.’”

Gabe Newell verklaart in het interview met GameTrailers TV ook waarom de studio de game niet goed heeft ondersteund op de PlayStation 3.

“Dat groeide zo door de manier waarop dat product was ontwikkeld. We hadden niet de in-house middelen om updates te brengen en dezelfde content af te leveren die we naar de pc en de Xbox hebben gebracht.”

Experimenten

Vorige maand verklaarde Doug Lombari van Valve nog waarom ook Left 4 Dead 2 niet naar de PlayStation 3 zal komen.

“We kijken ernaar alsof we zelf de consument zijn van dit product. Hoe willen wij dan behandeld worden en welk soort product willen we krijgen?”, zei hij.

“We hebben de afgelopen jaren enkele experimenten gedaan met de PlayStation, zo hebben we Half-Life op de PS2 gebracht met een extern bedrijf en toen deden we The Orange Box ook met een extern bedrijf."

"Maar we kwamen op de PS3 en PS2 nog niet eens in de buurt van hetzelfde product dat we naar de 360 en pc wisten te brengen.”