Sony heeft een patent aangevraagd op een systeem dat onder meer emoties kan herkennen als lachen, treurigheid, woede en verveling. Hierbij wordt gelet op de lichaamstaal en het geluid dat de persoon maakt.

Het systeem maakt gebruik van verschillende signalen die de ‘kijker’ over zijn emoties loslaat. Zo worden er geluiden geregistreerd door een microfoon en zullen uiterlijke expressies door een camera worden opgepikt. Deze zullen volgens het patent door de PlayStation 3 worden verwerkt en over het netwerk worden verzonden.

Naast het registreren van de lichaamstaal meent Sony dat het systeem het ook mogelijk maakt om de reacties van groepen in zich op te nemen.

“Bijvoorbeeld als twee individuen elkaar een high five geven”, aldus Sony in het patent. Maar ook verveling moet goed herkenbaar zijn. “Dit als een persoon wegkijkt van het scherm, gaapt of door de presentatie heen praat.”

Volgens het patent zou het systeem niet alleen bedoeld zijn voor het spelen van games maar kan het ook gebruikt worden bij het bekijken van tv programma’s, films en andere media presentaties.

Paardrijden

Sony is niet de enige hardwarefabrikant die graag met originele concepten komt voor haar games, ook Nintendo bleek vorige week namelijk een opvallend patent te hebben aangevraagd. Hierbij ging het om een opblaasbaar paardrijdzadel waar de WiiMote ingestoken moet worden.

Of dergelijke accessoires van Sony en Nintendo ook daadwerkelijk in de winkel zullen belanden is natuurlijk nog maar de vraag. Waar we binnenkort in ieder geval zeker mee aan de slag kunnen is de nieuwe bewegingsgevoelige controller van Sony en de Vitality Sensor van Nintendo.