Ubisoft laat vandaag weten dat Splinter Cell: Conviction aanvankelijk gepland stond voor een release in 2007, maar dat deze door slechte reacties tijdens de Ubidays en het succes van Assassin’s Creed enkele jaren werd uitgesteld.

“We hadden eigenlijk het gevoel dat de game niet goed werd ontvangen tijdens de Ubidays en enkele critici zeiden zelfs dat we de gameplay misten”, zegt product manager Andréane Meunier. “En toen we zagen welk succes Assassin’s Creed zou gaan hebben heeft Ubisoft besloten om te zeggen, ‘Neem de tijd die je nodig hebt voor deze game, we hebben nu iemand anders die het komende jaar geld voor ons binnenhaalt, dus het zit wel goed.’”

Meunier laat weten dat Ubisoft hier verder geen groot probleem van maakte omdat de uitgever en ontwikkelaar geen games op de markt wil brengen waar ze geen goed gevoel bij hebben. “Dat haalde bij ons zeker de druk een beetje van de ketel, en gaf ons de mogelijkheid om de kern van de game opnieuw te ontwerpen tot iets dat wij graag willen uitbrengen.”

Diepe connectie

Hoewel de game in 2009 dan eindelijk had moeten verschijnen werd Splinter Cell: Conviction onlangs uitgesteld tot een release in het eerste kwartaal van 2010. De game verschijnt dan voor de Xbox 360 en pc. Ubisoft liet eerder al weten dat er een diepe connectie is tussen de franchise en deze platformen, en gaf aan dat ze de spel-ervaring verder kunnen optimaliseren omdat ze niet ook nog voor een ander platform hoeven te ontwikkelen.

De ontwikkelaar benadrukte daarbij ook nog eens dat Splinter Cell: Conviction niet op een later tijdstip alsnog voor de PS3 zal verschijnen. “Splinter Cell: Conviction is een echte exclusieve Microsoft-titel en er zijn geen plannen om Splinter Cell: Conviction naar andere platformen te brengen”, aldus Ubisoft.