AMSTERDAM - In het kader van het vijfjarig bestaan van World of Warcraft werkt Blizzard momenteel aan een vernieuwde versie van Onyxia’s Lair. Deze raid werd in de beginjaren van de game gezien als het hoogtepunt op het gebied van raiding.

Op hun website maakt Blizzard bekend dat de studio bezig is met het gereedmaken van de klassieke raid voor spelers met level 80.

Aanvankelijk was het een zeer grote prestatie om met level 60 de eindbaas hier te verslaan, maar met de komt van de nieuwe level-cap is de uitdaging lang niet meer zo groot.

De raid wordt uitgebalanceerd voor groepen van 10 en 25 spelers en ook zal de ‘loot table’ van Onyxia gemoderniseerd worden met geüpgrade versies van de Tier 2-uitrusting.

Daarnaast zullen spelers de kans krijgen om geheel nieuwe loot te winnen. Zo is er een nieuwe flying mount beschikbaar die gebaseerd is op het in-game model van Onyxia. Deze draak zal jouw vliegsnelheid met maar liefst 310 procent verhogen.

November

Verder zal iedereen die zich in de maand november aanmeldt een Onyxia Brood Whelphing pet krijgen. Al deze toevoegingen staan gepland voor de 3.2.2 patch. Deze update heeft nog geen officiële releasedatum maar zal voor november beschikbaar moeten komen.

Sinds begin deze maand is patch 3.2 beschikbaar voor de MMO. Deze Call of the Crusade-update bracht onder meer een nieuwe short raid en heroic dungeon in de Crusaders’ Coliseum, een ‘keep-capture’ battleground voor tachtig spelers genaamd Isle of Conquest, en het is hierdoor mogelijk om het personage in level te laten stijgen tijdens player-versus-player battlegrounds.

Nieuwe functies

Naast deze patch is Blizzard de laatste tijd ook druk bezig met het toepassen van nieuwe functies in World of Warcraft.

Zo werd onlangs bekend dat het voor WoW-spelers mogelijk is om gebruik te maken van een in-game Twitter-service, dat Blizzard een optie in de maak heeft die het voor spelers mogelijk moet maken om in de game te wisselen tussen Horde en Alliance, en is er een Mobile Armory-functie uitgekomen voor de iPhone.