AMSTERDAM - Manveer Heir van ontwikkelaar Raven heeft via Twitter een opmerkelijke belofte gedaan aan iedereen die volgende week hun game Wolfenstein koopt,

“Als Wolfenstein in augustus beter verkoopt dan Madden 10 zal ik persoonlijk voor jouw game betalen”, aldus de ontwikkelaar.

Sinds de Tweet heeft Heir wel wat meer duidelijkheid gegeven en een aantal voorwaarden aan zijn aanbod gesteld.

Zo zal hij de officiële maandelijkse NPD cijfers aanhouden en als je in aanmerking wilt komen voor de vergoeding moet je Heir volgen op Twitter en het bonnetje van de game bewaren. Daarnaast wordt er slechts één game per volger vergoed.

De kans dat Heir daadwerkelijk zijn portemonnee moet trekken is overigens niet verschrikkelijk groot, gezien Madden ieder jaar een van de populairste games van Electronic Arts is.

Daarnaast verschijnt Madden ook nog eens op twee keer zoveel platformen als Wolfenstein.

Zware dobber

Mocht Wolfenstein echter boven verwachting goed gaan verkopen dan zal Manveer Heir hier nog een zware dobber aan krijgen.

Dit omdat Madden vorig jaar in de eerste maand meer dan 2 miljoen keer werd verkocht. Iets dat zou betekenen dat Heir zo’n 120 miljoen dollar opzij mag zetten voor deze actie, mochten alle kopers hem ook gaan volgen op Twitter.

Wolfenstein verschijnt op 21 augustus voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Op dezelfde dag verschijnt Madden 10 en deze American Football-game komt naar de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PSP, DS en PlayStation 2.