AMSTERDAM - Hoewel veel analisten al enige tijd roepen om een prijsverlaging voor de consoles denkt Doug Creutz van Cowan and Company dat een goedkopere console op dit moment niet voor een hogere verkoop zal zorgen.

De analist is namelijk van mening dat de huidige economische situatie er voor zal zorgen dan de consument ondanks een lagere prijs toch afziet van het aanschaffen van een game-console.

“We maken ons zorgen, gezien de druk die er op de consument wordt gelegd, dat prijsverlagingen niet de stimulerende impact zullen hebben op de hardware- en software-verkoop zoals dat in het verleden wel het geval was”, zegt Creutz.

“We verwachten echter wel prijsverlagingen voor alle platformen in september, waarvan de eerste aankondigingen volgende week wel eens zouden kunnen plaatsvinden tijdens de Gamescom”, zegt de analist.

Zo denkt hij dat de PlayStation 3 zeventig euro goedkoper zal worden, de Wii ongeveer 35 euro en de prijs van de Xbox 360 Elite zal dalen tot zo’n 210 euro.

Twee van drie

Ook Brian Farrell van THQ liet eerder al weten dat hij dit jaar een prijsverlaging verwacht voor twee van de drie consoles. Welke consoles later dit jaar goedkoper gaan worden kon de baas van THQ echter nog niet zeggen.

Wel zegt hij dat THQ deze goedkopere consoles al heeft meegenomen in hun fiscale voorspellingen voor het komende jaar. Geen van de drie console-fabrikanten heeft echter nog iets losgelaten over een geplande prijsverlaging van hun producten.