AMSTERDAM - Electronic Arts maakt bekend dat de release van Army of Two: The 40th Day wordt doorgeschoven naar begin 2010. De game zal nu op 8 januari in de Europese winkels verschijnen.

Aanvankelijk stond de game gepland voor een release in het vierde kwartaal van dit jaar, maar net als Dark Void, Splinter Cell: Conviction, BioShock 2, Singularity, Bayonetta, Red Steel 2, Mafia II, Red Dead Redemption, Heavy Rain, Alan Wake en Max Payne 3 zal ook The 40th Day dus niet meer in 2009 verschijnen.

Verder wist EA nog het een en ander te melden over de multiplayer in deze game. Zo zal The 40th Day over vier verschillende modi beschikken, waaronder de Extraction-modus.

“Extraction zet een team van vier spelers tegenover een serie golven van unieke vijanden, terwijl ze van punt naar punt moeten komen in de geruïneerde stad”, aldus EA in het persbericht.

Salem en Rios

Army of Two: The 40th Day speelt zich ergens na de eerste game af, als Salem en Rios zich met hun eigen tweemans-leger een weg door Sjanghai moeten vechten.

Deze stad ligt compleet in puin en er vinden constant grote rampen plaatst die door de aanwezige terroristen worden uitgevoerd. De game ligt vanaf 7 januari in de winkels voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PSP.