Rockstar Games kondigt aan dat vanaf 2 oktober de muziekgame Beaterator in de winkels zal liggen. De game wordt mede-ontwikkeld door hip-hop producer Timbaland en verschijnt voor de PSP en het PlayStation Network.

Beaterator begon als een simpele flash-game op de website van Rockstar, maar bleek zo populair te zijn dat de uitgever en ontwikkelaar heeft besloten er een volwaardige game van te maken.

De originele versie van Beaterator kan overigens nog steeds gespeeld worden op de website van Rockstar.

“Beaterator is alsof ik mijn muziekstudio heb omgevormd tot een stel hulpmiddelen die door iedereen te gebruiken zijn. We kunnen niet wachten tot we de beats horen die mensen hiermee maken en die ze kunnen delen met de rest van de wereld”, aldus Timbaland over Beaterator.

Volgende stap

“Beaterator is een zeer natuurlijke volgende stap voor ons”, zegt Sam Houser, oprichter van Rockstar. “Muziek is ontzettend belangrijk voor ons bij Rockstar, en we geloven dat er veel mensen zijn die een passie voor muziek hebben en graag hun eigen muziek zouden willen maken.”

Beaterator wordt ontwikkeld door Rockstar Leeds, de studio die eerder verantwoordelijk was voor games als Grand Theft Auto: Chinatown Wars, Grand Theft Auto: Liberty City Stories en Grand Theft Auto: Vice City Stories.