Mike Hayes, CEO van SEGA, heeft laten weten dat zijn bedrijf zich zal blijven inzetten voor het maken van hardcore titels voor de Wii. Dit ondanks de slechte verkoopresultaten van MadWorld.

Hayes zegt dat ze nog steeds aan het onderzoeken zijn waarom de bloederige titel van ontwikkelaar PlatinumGames is geflopt. “Het is lastig want het was een zeer goed beoordeelde titel. Het was extreem, maar wel goed”, zegt hij.

“SEGA zou wel erg arrogant zijn als ze titels hebben die niet zo goed zijn verkocht als ze hadden verwacht, en dan zeggen: ‘Dat soort games verkoopt niet op dat platform’.

Ik denk dat je dan juist meerdere games voor volwassenen moet uitbrengen. House of the Dead: Overkill deed het overigens zeer goed in Europa en een stuk minder in Amerika”, aldus de baas van SEGA.

Zeer teleurstellend
“De verkoop van MadWorld was zeer teleurstellend, maar had dat iets te maken met het platform? Was het zo dat mensen de stijl niet leuk vonden? Of vonden ze de manier waarop de game gespeeld werd niet leuk? Het zou aan veel zaken kunnen liggen, en we zijn dat ook zeker aan het uitzoeken."

SEGA was een van de eerste uitgevers die bloederige games naar de Wii durfde te brengen en ook andere partijen gaan hun geluk met dit genre binnenkort beproeven. Zo komt Electronic Arts dit jaar met Dead Space Extraction en heeft uitgever Bethesda aangegeven zich ook te willen gaan richten op de hardcore-games op dit platform. Zij zeggen later dit jaar een titel bekend te maken.