Bandspeed, een bedrijf dat gespecialiseerd is in wi-fi netwerken, heeft een aanklacht ingediend tegen Nintendo, Sony en Apple. Dit omdat apparaten van deze drie bedrijven inbreuk zouden maken op een patent dat zij in handen hebben.

In de aanklacht worden de PlayStation 3, Wii en iPhone 3G aangehaald als de boosdoeners. Dit vanwege de manier waarop ze omgaan met draadloze communicatie kanalen en omdat ze gebruik maken van ‘frequency hopping’. Dit is volgens Bandspeed een inbreuk op hun patent.

Waarom andere consoles als de DS en PSP niet in de aanklacht worden vermeld, terwijl ze gebruik maken van dezelfde wi-fi technologie, is nog onduidelijk. De aanklacht werd vorige week door Bandspeed ingediend bij de rechtbank en verder is geen van de partijen nog met een verklaring naar buiten gekomen.

1994

Vorige maand werd duidelijk dat ook Microsoft was aangeklaagd wegens een soortgelijke overtreding. Zo menen Peter Hochstein en Jeffrey Tenenbaum namelijk dat zij in 1994 al een patent hadden aangevraagd voor een Xbox Live-achtige service. Ook Sony was aangeklaagd maar zij zijn buiten de rechtbank om reeds tot een akkoord gekomen.

Volgens Hochstein en Tenenbaum bedachten ze in 1991 een systeem waarbij mensen met elkaar konden communiceren terwijl ze op verschillende locaties dezelfde game aan het spelen waren. In 2004 diende ze de aanvankelijke aanklacht tegen Microsoft en Sony al in.