Na Nintendo’s onthulling van de Wii Vitality Sensor werd er niet direct overal even positief op de nieuwe accessoire gereageerd. Echter is dit volgens Satoru Iwata helemaal niet zo slecht. Hij ziet het zelfs als een positieve ontwikkeling.

“Als we nieuwe aankondigingen doen en daar in eerste instantie niet zo positief op wordt gereageerd door de markt, probeer ik dat te zien als een positief teken”, vertelt de CEO van Nintendo. “Het kan namelijk best geïnterpreteerd worden als een standaard reactie van mensen op iets revolutionairs.”

De Wii Vitality Sensor werd tijdens de E3 aangekondigd en Iwata liet eerder deze week weten dat deze accessoire - die de gamer op zijn vinger moet zetten - in 2010 zal verschijnen. Daarnaast werd duidelijk dat Nintendo een game voor de sensor in ontwikkeling heeft die de speler moet helpen te ontspannen.

Interne tests

“We zijn nu bezig met een aantal interne tests bij Nintendo, en vonden een aantal gelijkenissen bij onze werknemers. Zo willen ze onder andere graag de conditie van hun zenuwstelsel verbeteren als het weekend nadert”, aldus Iwata maandag, nadat hij zei ontevreden te zijn over de E3 persconferentie van Nintendo.