Vandaag wordt duidelijk hoe Nintendo denkt het geheugenprobleem van de Wii voorgoed op te lossen. Zo zal het binnenkort mogelijk worden om rechtstreeks data te streamen vanaf grotere geheugenkaartjes.

Na de vorige systeem-update was het al mogelijk om Virtual Console-games op een SD-kaart te zetten en ze hiervandaan te spelen, maar dit zal straks dus ook mogelijk worden met downloadbare content. Zo maakt Activision vandaag bekend dat er bijvoorbeeld nummers van Guitar Hero gedownload kunnen worden naar een SD-kaart en deze worden dan in-game direct herkend.

Op dit moment ondersteunt de console officieel niet meer dan 2GB SD-kaartjes maar de nieuwe Wii-functie moet het mogelijk maken om kaarten van maximaal 32GB te gaan gebruiken voor het opslaan van content. Guitar Hero 5 zal volgens Activision de eerste game worden met een volledig DLC-aanbod voor de Wii. Zo kunnen er straks onder meer complete albums gedownload worden.

Importeren

Ook zal het hierdoor mogelijk worden om nummers van Guitar Hero World Tour en Guitar Hero Greatest Hits naar de Wii te importeren. Een functie waarover ook meer duidelijk is geworden sinds de aankondiging begin deze week.

Zo zal er voor de consoles een gratis update beschikbaar komen die het importeren van nummers mogelijk zal maken. Voor ieder nummer dat er door de speler naar Guitar Hero 5 wordt overgezet zal een klein bedrag betaald moeten worden die volgens Activision de kosten van de her-licentiering zal dekken.

Originele disc

Om nummers te kunnen importeren moeten spelers uiteraard over de originele disc beschikken en deze songs worden vervolgens opgeslagen op de harde schijf of de SD-kaart van de console. Op alle consoles zullen de nummers overigens voorzien worden van de nieuwe functies uit Guitar Hero 5 zoals Band Moments en Vocal Star Power.

Wat de nieuwe geheugenfunctie van de Wii voor toekomstige games zal betekenen en of Nintendo zelf al bezig is met grootschalige downloadbare content is niet bekend.