Uitgever Deep Silver heeft laten weten dat ze de Prison Break-game van de Sloveense ontwikkelaar ZootFly zullen gaan uitgeven. Wanneer de game moet verschijnen is echter nog niet duidelijk.

Aanvankelijk zou de game door Brash Entertainment worden uitgegeven maar deze ging eind 2008 failliet. De game stond toen nog gepland voor een release in februari 2009 maar door een rechtszaak tussen de ontwikkelaar en Brash Entertainment – wegens onbetaalde vergoedingen - heeft de ontwikkeling enige tijd stil gelegen.

In Prison Break zal je als speler het verhaal volgen van agent Tom Paxton, die werkzaam is voor een schimmige organisatie genaamd The Company. Deze Paxton wordt door zijn baas naar de Fox River-gevangenis gestuurd om hier uit te zoeken waarom Michael Scofield een bank heeft overvallen en in de gevangenis is beland.

Eerste seizoen

Het verhaal van de game zal parallel lopen aan het eerste seizoen van de tv-serie en de gameplay zal uit een combinatie van stealth-missies en harde actie bestaan. Hierbij belooft de nieuwe uitgever dat er zeer veel aandacht zal worden besteed aan details. De Prison Break-game verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Mr. T

Naast een game over Prison Break is ZootFly momenteel ook bezig met de ontwikkeling van een game rond Mr. T. Deze zal volgens ZootFly over een flinke dosis actie beschikken waarin de speler te maken krijgt met veel combat- en platformsituaties. “Mr. T zal het opnemen tegen Nazi’s en enorme machines in de afwisselende wereld van de Zuid-Amerikaanse regenwouden, verloren steden, industriële gebouwen en militaire installaties”, aldus ZootFly enige tijd geleden.

Een naam voor de game is nog niet bekend maar de ontwikkelaar wist wel te melden dat deze zal verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en pc.