Uit de Europese patent-database wordt duidelijk dat Nintendo een patent heeft aangevraagd voor een opmerkelijke besturing. Het gaat hier namelijk om een opblaasbaar paardrijdzadel waar de WiiMote ingestoken moet worden.

Uit de tekeningen die bij het patent staan afgebeeld wordt duidelijk dat er een apart vakje is waar de WiiMote ingestoken kan worden en dat deze bedoeld is om bewegingen van het zadel te registreren. De Nunchuck wordt gebruikt om een lasso of ander wapen te simuleren.

Het zadel waar de speler op zit zal waarschijnlijk uit een opblaasbaar object bestaan. Het voordeel hiervan is volgens Nintendo dat het makkelijk mee te leveren is bij een game en dat het uit één enkel onderdeel bestaat. Daarnaast wordt er in het patent een voorbeeld gegeven van een mogelijke game.

Paardenhoofd

Zo ziet Nintendo een game voor zich waarbij op het beeldscherm de achterkant van een paardenhoofd wordt weergegeven met daar achter een grasveld, strijdgebied of een andere omgeving waar het paard doorheen kan rennen. Echter zou de accessoire volgens de ontwikkelaar ook best gebruikt kunnen gaan worden voor het berijden van andere dieren.

Zo worden in het document onder meer stieren, kamelen, olifanten en dolfijnen genoemd. Daarnaast wordt er gesuggereerd dat het zadel gebruikt kan worden voor zaken als een vliegend tapijt, vliegtuigen, motors jet-ski’s en draken. De nieuwe besturing wordt in het patent toegekend aan Genyo Takeda, een van Nintendo’s ontwikkelaars.

Om je vinger

Of de nieuwe accessoire ook daadwerkelijk het levenslicht zal zien is natuurlijk nog maar de vraag. Waar we in ieder geval zeker mee aan de slag kunnen is de aangekondigde Vitality Sensor. Dit apparaatje draag je om je vinger en staat in verbinding met de WiiMote. Het meet onder meer je hartslag en kan volgens Nintendo een ontspannende werking hebben. De Vitality Sensor staat gepland voor een release in 2010.