AMSTERDAM - SEGA is volgens ontwikkelaar tri-Ace een betere uitgever voor RPG’s dan Square Enix. En hoewel de studio in het verleden menig RPG via Square Enix op de markt heeft gebracht zal hun nieuwe titel Resonance of Fate door SEGA worden uitgegeven.

“SEGA staat gewoon meer open voor nieuwe RPG-ideeën dan Square Enix.

We hebben daarom ook besloten dat SEGA de release van End of Eternity (Japanse titel van Resonance of Fate, red.) voor haar rekening mag nemen”, aldus Takayuki Suguro, director bij tri-Ace. Eerder werkte de studio in opdracht van Square Enix aan frachises als Star Ocean en Valkyrie Profile.

Lente 2010

Resonance of Fate staat gepland voor een Japanse release aan het eind van 2009, en in de lente van 2010 brengt SEGA deze game naar de westerse markt. De game verschijnt dan voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Vandaag kon Square Enix echter niet alleen op kritiek rekenen van haar voormalige ontwikkelaar, ook zag het bedrijf zich genoodzaakt enkele teleurstellende financiële resultaten te presenteren. In het kwartaal dat eindigde op 30 juni boekte het Japanse bedrijf namelijk een netto verlies van 1,67 miljard yen (ruim 12 miljoen euro).

Verkoop

De verkoop van games verliep echter wel positief want deze ging met 7,2 procent omhoog in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Volgens Square Enix was dit voornamelijk te danken aan de goede resultaten van Kingdom Hearts 358/2 Days en Final Fantasy XI.

Echter zorgde de overname van het dure en slecht presterende Eidos voor negatieve resultaten op de eindbalans.