AMSTERDAM - Microsoft zal Xbox Live vandaag offline halen ter voorbereiding op de grote ‘Dashboard Summer Update’. Zodra deze weer online is zullen gamers onder meer de beschikking krijgen over de Games on Demand-service.

Met deze zomer-update voor Xbox Live brengt Microsoft naast de Games on Demand-functie ook een Avatar Marketplace, community game-beoordelingen, verbeterde Party-mogelijkheden en een vernieuwd Indie Games-kanaal naar de Xbox 360.

Hoe laat Xbox Live precies offline gaat en hoe lang dit gaat duren is niet duidelijk. De laatste keer dat Xbox Live voor onderhoud offline werd gehaald duurde dit echter 24 uur.

Downloaden

Met de komst van het nieuwe Games on Demand-kanaal van Xbox Live zal het voor spelers mogelijk worden om volledige Xbox 360-games aan te schaffen met een creditcard, naast de mogelijkheid om hier de bekende Microsoft Points voor te gebruiken. De downloadbare games kosten straks tussen de 1600 en 2400 Microsoft Points.

Microsoft belooft later dit jaar nog met een kleinere update te komen waarmee zaken als een Facebook-, Twitter- en Last.fm-applicatie aan Xbox Live zullen worden toegevoegd.