AMSTERDAM - Uitgever Activision komt vandaag met nieuwe informatie over Guitar Hero 5. Zo leren we onder meer dat het mogelijk zal zijn om nummers uit voorgaande Guitar Hero-games te importeren.

Guitar Hero 5 zal 85 nieuwe nummers met zich mee brengen als deze in september verschijnt, maar daarnaast zullen gamers ook oude Guitar Hero-songs kunnen importeren.

Zo zullen enkele nummers uit Guitar Hero World Tour en Guitar Hero Greatest Hits over te zetten zijn. Deze service zal echter niet geheel gratis zijn.

Hoeveel Activision hiervoor gaat vragen is nog niet duidelijk. Het importeren van de nummers zal mogelijk zijn met de Xbox 360-, PlayStation 3- en Wii-versie van de game.

Compatibel

Downloadbare nummers voor World Tour en Greatest Hits – die reeds op de harde schijf staan - zullen overigens wel geheel gratis in Guitar Hero 5 te spelen zijn. Van de 158 beschikbare DLC-songs zullen er 152 direct compatibel zijn met Guitar Hero 5.

Hoe dit precies in zijn werk gaat en welke nummers er niet compatibel zijn is nog onbekend. Verder onthult de uitgever dat Johnny Cash als speelbaar personage in de game zal verschijnen.

Aanpassingen

Guitar Hero 5 verschijnt in september en zal de nodige aanpassingen en verbeteringen krijgen ten opzichte van Guitar Hero World Tour. Zo zijn spelers niet meer gebonden aan de regel dat een instrument door slechts één speler kan worden bediend.

Een nummer kan in Guitar Hero 5 bijvoorbeeld gelijktijdig door twee drummers en twee gitaristen worden gespeeld. Daarnaast is er ook een Party Play-modus toegevoegd.

De game verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PlayStation 2.