AMSTERDAM - Rapper 50 Cent heeft via zijn website laten weten dat hij een gastrol zal krijgen in Modern Warfare 2. Door zijn stem aan de game te lenen treedt hij in de voetsporen van Kiefer Sutherland en Gary Oldman die eerder in Call of Duty: World at War te horen waren.

De stem van 50 Cent zal volgens Robert Bowling van Infinity Ward te horen zijn in de multiplayer- en Spec Ops-modus van de game, en hierbij neemt hij de tekst voor zijn rekening van een van de squad-leden.

“Hij is een van de vele gastrollen in deze game, maar meer namen kan ik op dit moment echt nog niet onthullen”, vertelt Bowling.

“Benji en Joel van Good Charlotte horen daar in ieder geval niet bij. Ze zijn gewoon goede vrienden van Curtis (50 Cent, red.) en kwamen alleen met hem mee naar de studio om zijn stem in de game te beluisteren”, aldus de community manager van de ontwikkelaar.

Games en films

Call of Duty: Modern Warfare 2 zal overigens niet de eerste keer worden dat 50 Cent in een game verschijnt. Eerder speelde hij namelijk al de hoofdrol in 50 Cent: Bulletproof en 50 Cent: Blood on the Sand.

“Ik hoop echt dat we het nog een keer kunnen doen. En met het succes van dit laatste project zullen we het ook zeker proberen”, aldus de rapper over een vervolg op Blood on the Sand.

Naast zijn ambities om meerdere games te maken liet hij onlangs ook weten dat hij graag een verfilming zou willen maken van Saints Row.

“Gezien mijn relatie met THQ zien ze mij in staat Saints Row ook echt om te vormen tot een screenplay en een filmproject”, aldus de rapper. Call of Duty: Modern Warfare 2 zal op 10 november in de winkels verschijnen en komt naar de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.