AMSTERDAM - Activision heeft tijdens de E3 al laten vallen dat Call of Duty: Modern Warfare 2 voor de xbox 360 wordt voorzien van twee tijdelijk exclusieve map packs. Vandaag benadrukt CEO Mike Griffith hoe belangrijk dat is voor de game.

Tijdens de bespreking van de financiële cijfers die Activision Blizzard gisteren presenteerde, sprak CEO Mike Griffith over de downloadbare content die gamers kunnen verwachten voor Modern Warfare 2.

“We plannen op dit moment al om twee verschillende map packs voor deze titel uit te geven”, zegt Griffith over de DLC.

“Map packs helpen namelijk om de levensduur van de franchise aanzienlijk te rekken. Als bewijs hiervan zien we de sterke verkoop van het eerste deel en de hoge prijs die we ruim anderhalf jaar hebben vast kunnen houden," aldus Griffith.

"Tot nu toe hebben we altijd groot succes gehad met map packs binnen deze franchise."

Derde map pack

Activision ziet blijkbaar niet alleen de meerwaarde van DLC in bij de Call of Duty-games van Infinity Ward, want ook de games van ontwikkelaar Treyarch worden goed bediend van extra content.

Zo verscheen deze week nog een derde map pack voor Call of Duty: World at War. Hiermee kwamen er weer drie nieuwe multiplayer maps beschikbaar en een nieuwe zombie-map.