AMSTERDAM - De Duitse ontwikkelaar Village1 Entertainment heeft aangekondigd dat het de Xbox- en pc-game Enclave naar de Wii zal poorten. De fantasy-adventure zal ergens in 2010 moeten verschijnen.

Village1 laat weten dat de game over alle content zal beschikken uit het origineel van 2002, plus nog enkele extra opties.

Enclave is een third- en first-person game waarin je als speler te maken krijgt met enkele RPG-elementen, en figuren als elven, ridders en magiërs tegen het lijf zal lopen.

Ontwikkelaar Starbreeze – verantwoordelijk voor de productie van de eerste Enclave uit 2002 – zou twee jaar later pas echt bekendheid krijgen bij het grote publiek na de release van The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay.

Geen uitgever

Hoewel de eerste Enclave van Starbreeze werd uitgegeven door Swing! is er momenteel nog geen uitgever gevonden die de poort hiervan naar de Wii wil brengen.

Destijds bleek er ook een GameCube-versie van de game in ontwikkeling te zijn maar deze heeft toen nooit het levenslicht gezien. Het lijkt er sterk op dat deze game als basis zal dienen voor de Wii-versie van Enclave.