AMSTERDAM - Uitgever en ontwikkelaar Tecmo Koei heeft laten weten onder de indruk te zijn van Sony’s motion controller en denkt er zelfs over om deze besturingsmogelijkheid toe te passen op games als Ninja Gaiden.

“Ik ben zeer geïnteresseerd in de nieuwe bewegingsgevoelige besturing die tijdens de E3 werd aangekondigd. Maar we moeten wel eerst weten hoe precies deze is”, zegt president Kenji Matsubara.

“Ik ben er zeker van dat deze besturing vooral in casual games zeer populair zal zijn, maar voor actie-games als Ninja Gaiden hebben we echt een snelle reactie van de controller nodig."

"En als je met je arm moet zwaaien om met het zwaard te slaan zal je toch al snel uitgeput zijn.”

Andere speelstijl

“Misschien moeten we dus wel de hele speelstijl veranderen en de technologie eens goed bekijken om erachter te komen hoe snel het nou daadwerkelijk is.

Dus eerst zullen er casual games verschijnen en later dan ook de hardcore games. We moeten ons daar wel op voorbereiden en met games komen die bij die speelstijl passen”, aldus Matsubara.

Momenteel legt Tecmo Koei met Team Ninja de laatste hand aan Ninja Gaiden Sigma 2 welke op 2 oktober exclusief naar de PlayStation 3 komt.

Enkele weken geleden liet de ontwikkelaar weten dat deze remake van de Xbox 360-versie echter over minder bloed zal beschikken dan het origineel.

Zorgen

Volgens Yosuke Hayashi hoeven gamers zich hier echter geen zorgen over te maken.

“Ons doel is gewoon om een van de meest uitdagende actie-games neer te zetten, en wij geloven dat we dat kunnen bereiken zonder dat alle aandacht wordt opgeëist door de hoeveelheid bloed die in de game wordt gebruikt”, aldus de producer vorige week.