AMSTERDAM - Uitgever Activision en ontwikkelaar Double Fine zijn buiten de rechtbank om tot een schikking gekomen in de zaak over Brütal Legend. Dat blijkt althans uit een artikel van The Associated Press.

Op de dag dat de advocaten van Activision en Double Fine hun argumenten zouden presenteren tegenover de rechtbank wordt duidelijk dat beide partijen toch nog tot overeenstemming zijn gekomen.

Volgens The Associated Press heeft Activision de rechtbank hiervan gisteren op de hoogte gesteld. Wat de inhoud van deze schikking is werd echter nog niet duidelijk.

Eerder dit jaar diende Activision een aanklacht in tegen ontwikkelaar Double Fine en uitgever Electronic Arts.

Double Fine zou de rechten voor de Brütal Legend-game namelijk hebben doorgespeeld naar EA, terwijl Activision naar eigen zeggen recht had om de game uit te geven. Activision verzocht de rechter daarom om de releasedatum van de game uit te stellen.

Tegen-aanklacht

Double Fine diende hierop een tegen-aanklacht in. Volgens de ontwikkelaar heeft Activision zelf het project opgegeven toen bleek dat het geen Guitar Hero-game zou worden en wilden ze met het uitstel van de game voorkomen dat deze met hun eigen muziek-games zou gaan concurreren.

De rechter liet al snel weten dat hij in deze zaak neigde om in het voordeel van Double Fine te gaan beslissen, en het ligt dus ook voor de hand dat Electronic Arts de game, na de schikking tussen Double Fine en Activision, nog gewoon op 15 oktober zal kunnen uitgeven.

Tim Schaffer

Brütal Legend is de nieuwste game van game designer Tim Schaffer, die eerder verantwoordelijk was voor onder meer het humoristische Psychonauts. De game vertelt het verhaal van Eddie Riggs, een roadie die gespeeld wordt door acteur Jack Black.

Op een avond raakt Eddie bewusteloos door een ongeval op het podium, waarna hij ontwaakt in een vreemde wereld vol met alle heavy metal-covers en song-teksten die hij kent.

In deze vreemde wereld moet de roadie vervolgens de kwaadaardige Doviculus en zijn leger van demonen zien te verslaan, en dat doet hij met behulp van alle kennis die hij tijdens zijn werk achter de schermen heeft opgedaan.

Brütal Legend verschijnt voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.