AMSTERDAM - Eidos maakt vandaag bekend dat de pc-release van Batman: Arkham Asylum verschoven zal worden naar 18 september. Dit zegt de uitgever nadat bekend is geworden dat Nvidia heeft aangekondigd de game te ondersteunen met PhysX.

De toevoeging van de PhysX aan de game zal het onder meer mogelijk maken om zaken als dikkere mist weer te geven, spinnenwebben aan het personage te laten plakken en deze te laten meebewegen en items in de omgeving zullen door de PhysX in het rond gaan vliegen als Batman in gevecht is.

Om straks gebruik te kunnen maken van deze grafische extraatjes is een videokaart van Nvidia nodig die dit ondersteunt (GeForce 8-serie of nieuwer). De PlayStation 3 en Xbox 360-versie van de game zullen gewoon nog op 28 augustus in de winkels verschijnen.

Uitstel

Batman: Arkham Asylum stond aanvankelijk gepland voor een release in juni maar dit was volgens zowel de uitgever als de ontwikkelaar van de game niet haalbaar. "Deze extra tijd zal ons de kans geven om er zeker van te zijn dat Batman: Arkham Asylum tot de hoogste kwaliteit games kan behoren”, aldus Eidos in mei van dit jaar.