AMSTERDAM - Volgens Randy Pitchford van Gearbox moeten liefhebbers van mooie graphics zich straks niet wagen aan de console-versie van Borderlands.

“De pc-versie verplettert alle console-varianten als het aankomt op de beeldkwaliteit”, aldus de baas van Gearbox.

Toch zijn er volgens Pichford ook zeker voordelen aan het kopen van de console-versie van Borderlands.

“Het is moeilijk, zeer moeilijk kan ik je vertellen. Aan de ene kant vind ik het heerlijk om op mijn bank te hangen met het surround geluid en de draadloze controller, aan de andere kant zal je geen beter beeld krijgen dan in de pc-versie van de game.”

“En als je een first-person shooter speelt is de besturing met een muis en toetsenbord nog steeds de beste manier om dit te doen. Het is een moeilijke keuze”, aldus Pitchford.

Zijn game Borderlands staat gepland voor een release op 23 oktober en komt naar de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Onzekerheid

Eerder sprak Pitchford ook al zijn onzekerheid uit over het mogelijke succes van de game. “Als mensen een risico nemen dat niet wordt terugbetaald, zoals bij Mirror’s Edge het geval was, dan wordt het voor anderen alleen maar zwaarder om risico’s te gaan nemen”, zei Pitchford. “Ja, ik ben echt doodsbang!”

Pitchford liet echter wel weten dat het nemen van dergelijke risico’s belangrijk is voor de ontwikkeling van de industrie.

“Als we altijd maar exact hetzelfde blijven doen komen we echt geen stap verder”, aldus Pitchford eind juli. Vooral BioShock is volgens hem een goed voorbeeld van een nieuwe franchise die het zeer goed heeft gedaan.