AMSTERDAM - Chet Faliszek van Valve heeft laten weten dat hij Microsoft’s aankomende Natal-besturing erg leuk vindt, maar dat hij zich zorgen maakt over de games die ervoor worden ontwikkeld.

“Wij hebben het kunnen uitproberen en het is eigenlijk heel erg cool”, zegt de scriptschrijver van Valve.

“Er is bijvoorbeeld iemand aan het rondrennen en springen, en als er dan iemand anders aan komt lopen herkent Natal direct die andere persoon, houdt ze gescheiden en ze kunnen beiden hun eigen ding gaan doen.”

“Maar hoewel het een enorm hoge coolheidsfactor heeft, ben ik nog niet zo zeker van de games die ervoor gaan verschijnen. Persoonlijk weet ik namelijk nog niet hoeveel ik hierbij wil gaan bewegen."

"Ik ben een luie, zeer luie man. Ik wil niet bewegen en ik wil niet helemaal uitgeput raken als ik een game speel.”

Familie

“Ik denk dat de Wii een homerun heeft geslagen met de titels die er tijdens de lancering verschenen. Ik heb direct twee Wii's gekocht en ze zijn beiden voor familie die op bezoek komt en er wordt veel mee gespeeld."

"Ik heb nog niet iets gevonden dat zo ontzettend leuk is. Ik wil dan ook eerst de leuke games van Natal zien”, aldus Faliszek.

Piraterij

Het maken van kwaliteitsgames is volgens Valve echter niet alleen zinvol voor een leuke spel-ervaring, ook zou het de piraterij en de handel in tweedehands games kunnen terugdringen.

“Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat gamers een grote affiniteit hebben met games die ze leuk vinden", zei vice president Doug Lombardi een paar dagen geleden.

"En als je dus je werk goed doet om een leuke game te maken, inclusief een hoge service die ook nog tot ver na de release doorloopt, gok ik dat je waarschijnlijk een minder groot slachtoffer zal worden van piraterij en doorverkoop."

"Mensen willen dan gewoon het originele exemplaar hebben, het legale exemplaar, inclusief alle updates.”