AMSTERDAM - Activision Blizzard heeft vandaag bekend gemaakt dat StarCraft II niet langer in 2009 zal verschijnen. De geruchten gingen al enige tijd rond maar nu is dan ook bevestigd dat de game naar de eerste helft van 2010 is verplaatst.

“Op deze manier stemmen we de release af op de komst van de verbeterde Battle.net online gaming-service”, verklaart Bobby Kotick van Activison Blizzard.

“Terwijl we ons voorbereiden op volgend jaar hebben we de releasedatum van twee games – Activision’s Singularity en Blizzard's StarCraft II – naar 2010 verplaatst.”

“Onze missie is om games te ontwikkelen die een epische spel-ervaring weten te bieden. Als onderdeel van die missie zullen we altijd zoveel tijd nemen als wij nodig hebben, om er zeker van te zijn dat niet alleen onze games maar ook de services de hoge verwachtingen weten waar te maken”, aldus Activision Blizzard.

XBL

Volgens Bobby Kotick zal de nieuwe Battle.net service gelijkenissen gaan vertonen met Xbox Live.

“Om de service in een context te plaatsen, het zal een gelijkwaardige service worden als Xbox Live. Het zal een echte online bestemming worden waarmee tientallen miljoenen leden van de Blizzard-community met elkaar verbonden worden.”

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal. Hierbij werd duidelijk dat het bedrijf in het kwartaal meer dan een miljard dollar aan inkomsten heeft binnengehaald.

14 miljoen

De goede resultaten lijken vooral het resultaat te zijn van het nog steeds goed verkopende Call of Duty 4: Modern Warfare. Volgens Mike Griffith zijn er op dit moment bijna 14 miljoen units van de game verkocht.

Daarnaast maakt de uitgever bekend dat ook games als Prototype, Transformers: Revenge of the Fallen, X-Men Origins: Wolverine en de Guitar Hero-games goed hebben verkocht.

Naast StarCraft II zal ook Tony Hawk: RIDE geen wereldwijde release krijgen in 2009. De game zal dit jaar namelijk alleen naar de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland worden verscheept.

Verder wist Activision Blizzard tijdens de presentatie ook een nieuwe James Bond-game aan te kondigen voor volgend jaar. Een titel en informatie over het verhaal ontbreken echter nog.