Nintendo moet zich concentreren op het uitbreiden van de groep core-gamers omdat Sony en Microsoft steeds meer van de casual markt wegsnoepen. Dat vindt althans game designer Yasuhiro Wada van Marvelous Entertainment.

“De Nintendo-markt is vrij druk op dit moment, maar ik denk dat dit vooral komt door de vele ‘light-gamers’, de casual spelers”, zegt Wada. “De groep core-gamers van de Wii is nog steeds erg klein. Een van de dingen die Nintendo nu probeert te doen is door middel van de Wii MotionPlus de console geavanceerder te maken en aantrekkelijker te laten lijken voor de gamer-gamer.”

“Maar het is nog steeds niet genoeg omdat Sony en Microsoft met dezelfde soort technologie gaan komen. Op dat gebied zijn ze nu nog zwak, maar ik denk dat het belangrijk is dat Nintendo snel met core-titels als Zelda en dergelijke komt, om zo de core-markt uit te breiden”, aldus de game designer van onder meer Harvest Moon en Little Kings Story.

HD-platformen

Wada zegt dat zijn studio enkel nog games voor de consoles van Nintendo maakt omdat ze nog niet over de technologie beschikken om uit te wijken naar de HD-platformen. “Maar op een zeker moment zullen we dat moment echt bereiken en dan kunnen we verder gaan op meerdere platformen”, voorspelt Wada.

Eerder al liet ook Reggie Fils-Aime weten dat Nintendo haar doelgroep wil uitbreiden door hardcore gamers bij de Xbox 360 en PlayStation 3 weg te trekken. “De mogelijkheid die bij ons voor handen ligt, is de consument met een PlayStation 3 of een Xbox 360 naar ons toe te halen, diegene die de Wii een slechte naam geven bij hun vrienden”, zei Fils-Aime. “Ik denk dat we het Halo-publiek over de streep kunnen trekken met iets als The Conduit of Dead Space Extraction.”

Vervolg

De ontwikkelaar van The Conduit liet vandaag overigens nog weten dat ze graag een vervolg willen maken op de game. “Het hangt helemaal van de fans en de verkoopcijfers af”, zegt Joshua Olsen van High Voltage. “Maar we zijn zeer geïnteresseerd in het maken van een sequel op The Conduit.”