Valve heeft vandaag aangekondigd dat ze in september een nieuwe content pack zullen uitbrengen voor Left 4 Dead. Deze Crash Course-campaign zal zich tussen de No Mercy- en de Death Toll-campaign afspelen.

In de nieuwe downloadbare content zitten naast deze nieuwe campaign ook enkele Survival maps, nieuwe locaties en nieuwe dialogen van de Left 4 Dead-cast. “Sinds de release van Left 4 Dead in november was het team al enthousiast over het maken van nieuwe ervaringen voor deze wereld, en om spelers in staat te stellen hetzelfde te toen”, zegt Gabe Newell.

Samen met fans

“Dit hebben we gedaan door delen van onze interne toolset vrij te geven, zoals de Survival Pack en de Authoring Tools. We werken dus samen met de fans aan de constante entertainment van het product”, aldus de mede-oprichter van Valve. Met de introductie van Crash Course wil de studio een Versus-modus naar de game brengen van 30 minuten.

“Daarnaast zullen we ook een ‘recharge timer’ toevoegen voor geïnfecteerde teamleden en het spawn-gedrag van items beter uitbalanceren”, zegt Newell. Crash Course verschijnt in september zowel voor de pc als voor de Xbox 360. Echter zal de content voor pc-gebruikers geheel gratis zijn en moeten Xbox 360-gamers hier 560 Microsoft Points voor neertellen.

Kritiek

Dat Valve de ondersteuning van deze game zeer serieus neemt bleek vooral na de kritiek die het bedrijf over zich heen kreeg na de introductie van Left 4 Dead 2. Volgens veel gamers is de release van een nieuw deel een jaar na de eerste Left 4 Dead namelijk veel te vroeg. Echter liet Valve al snel weten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken.

“We hadden nooit gedacht dat het nodig was om te zeggen dat we Left 4 Dead zullen blijven ondersteunen, omdat dit altijd al ons plan was”, zei Chet Faliszek. “Vlak voor de E3 hadden we al via ons blog het een en ander losgelaten over de updates die er zouden komen. We hadden niet gedacht dat mensen zouden denken, ‘Hey wacht, nu gaan ze die dingen waar ze het toen over hadden niet meer doen’. Ja, dat doen we dus wel.”

Left 4 Dead 2 staat gepland voor een release later dit jaar op de Xbox 360 en pc. Het eerste deel verscheen in november 2008.