Bethesda kondigt vandaag aan dat ze in de aankomende herfst de Wii-titel Wheelspin zullen uitgeven. De futuristische race-game wordt momenteel ontwikkeld door Awesome Play, de studio van Archer Maclean.

“Wheelspin is exclusief ontworpen voor de Wii, met de bedoeling om de hardware tot het uiterste te drijven en meer te doen dan elke andere race-game op de Wii”, zegt Archer Maclean van Awesome Play. “Je moet de graphics in beweging zien om te geloven dat het uit een Wii komt. Alles komt namelijk in een constante stroom van 60fps voorbij in 480p”, aldus Maclean.

In Wheelspin zal je als speler deelnemen aan de Solo-, Race- en Battle-modus van de game, waarin onder meer verschillende tijden verbeterd moeten worden om nieuwe tracks vrij te spelen, er tegen zeven andere coureurs geracet kan worden en waarin met verschillende wapens tegen andere spelers gevochten kan worden. Volgens de ontwikkelaar zullen er in de game snelheden gehaald worden van wel 650km/h.

Commodore 64

Archer Maclean loopt al enkele jaren mee in de game-industrie want een van zijn eerste games was Dropzone, welke hij ontwikkelde voor de NES en de Commodore 64. Later werd hij bekend met verschillende snooker en pool-games en was hij de mede-oprichter van Awesome Studios. Na de release van Archer Maclean's Mercury verliet hij echter deze studio en is hij verder gegaan met Awesome Play, waarmee hij onder meer Mercury Meltdown voor de PSP heeft gemaakt.