Cevat Yerli, mede-oprichter van ontwikkelstudio Crytek, heeft laten weten dat zijn bedrijf uit Duitsland zal vertrekken als de overheid beslist om gewelddadige games daadwerkelijk uit de winkelschappen te verbannen.

“Een verbod op actie-games in Duitsland baat ons ernstige zorgen omdat ze hiermee eigenlijk ook de kunstenaars verbannen die deze games maken”, zegt hij. “Als de creatieve gemeenschap in Duitsland niet op een effectieve manier kan meedoen aan een van de meest belangrijke culturele media van onze toekomst, dan zullen wij ons genoodzaakt voelen om naar een ander land te verhuizen.”

Politieke discussie

“De politieke discussie die nu gaande is zal Duitsland ontdoen van haar talent binnen de wereldwijde game-ontwikkeling, en ontneemt Duitse consumenten de entertainment die over de hele wereld als veilig en leuk wordt ervaren”, aldus Cevat Yerli. Of het wetsvoorstel ook zal worden aangenomen is echter nog niet zeker.

Dit omdat boze gamers afgelopen maand 64.824 handtekeningen hebben verzameld, en ze hiermee een publieke hoorzitting bij de Bundestag hebben afgedwongen. Wanneer de gamers hun zaak mogen gaan verdedigen is nog niet duidelijk.