Tijdens de bespreking van de financiële resultaten over het eerste kwartaal heeft John Riccitiello onder meer laten weten dat zijn bedrijf aan een nieuwe Medal of Honor-game werkt.

“Er is zeker ergens een Medal of Honor”, zegt de baas van EA. “We zijn nog niet in de positie om specifieke plannen uiteen te zetten maar hier zullen we zeker mee komen.” Meer laat hij nog niet over het nieuwe project los, wel zegt hij dat zijn bedrijf zeer positief staat tegenover Natal en de nieuwe bewegingsgevoelige besturing voor de PlayStation 3.

"Onze visie is dat bewegingsgevoelige games ervoor zullen zorgen dat games in meer huiskamers terecht zullen komen en ook meer interesse zal wekken en groei zal betekenen”, zegt John Riccitiello. “We zullen dan ook beide besturingen ondersteunen.” EA komt begin 2010 waarschijnlijk met concrete aankondigingen voor beide besturingen.

Miljoenen verlies

Uit de presentatie van de financiële cijfers werd overigens duidelijk dat EA in het eerste kwartaal een verlies heeft geleden van 234 miljoen dollar, terwijl ze een jaar eerder in dezelfde periode een verlies van 95 miljoen dollar konden noteren.

Dit lijkt vooral door de dalende verkoop van games te komen want deze gingen naar beneden van 804 miljoen dollar naar 644 miljoen dollar.

Toch zegt Riccitiello dat de resultaten beter zijn dan het bedrijf aanvankelijk had gedacht. Vooral The Sims 3 en EA Sports Active hebben het in zijn ogen beter gedaan dan verwacht. Zo werd duidelijk dat The Sims 3 inmiddels al 3,7 miljoen keer is verkocht en dat EA Sports Active al 1,8 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Hiermee is het de best verkochte Wii-titel van EA tot nu toe.

Uitbreidingen

Wegens dit succes van de fitness-game heeft Peter Moore, president van EA Sports, besloten met een uitbreiding voor de game te komen. Omdat hiervoor echter gebruik wordt gemaakt van de middelen en de mensen van Grand Slam Tennis zal de Xbox 360- en de PlayStation 3-versie van de tennis-game enige vertraging gaan oplopen. De uitbreiding zal tijdens de feestdagen moeten verschijnen.

Begin deze week kondigde EA ook de eerste uitbreiding aan voor The Sims 3. In deze World Adventures kunnen spelers van The Sims volgens EA over de hele wereld reizen naar bekende plekken waar ze nieuwe eigenschappen kunnen leren, schatten kunnen zoeken en nieuwe items kunnen oppikken.

Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk worden om naar China te reizen en hier martial arts te leren of om naar Frankrijk te vliegen en wat bezienswaardigheden te bekijken. Alles wat spelers in World Adventures doen zal worden bijgehouden in een fotoalbum en dit kan gedeeld worden met vrienden in de game.

The Sims 3: World Adventures zal hoogstwaarschijnlijk vanaf 20 november verkrijgbaar zijn voor de pc en komt begin 2010 ook naar de iPhone en iPod Touch.