AMSTERDAM - Onlangs werd bekend dat ontwikkelaar Remedy er niet zeker van is of er nog een pc-versie verschijnt van Alan Wake. Fans van de game hebben nu echter een petitie opgesteld waarmee ze aandringen op een release van hun favoriete game op de pc.

Remedy liet enkele weken geleden weten dat de pc-versie van Alan Wake vertraging zou oplopen en zei vervolgens dat het project wel eens helemaal van de baan kon zijn.

“Dit is allemaal geheel aan de uitgever om te beslissen”, zei Remedy.

“Wij, als de meest trouwe fans van Alan Wake en Remedy, willen niet dat de geschiedenis van Microsoft Game Studios zich gaat herhalen”, schrijven de fans in de petitie.

“Halo 1 werd aanvankelijk als een pc-game aangekondigd, werd toen een exclusieve Xbox-game en kwam pas een jaar later naar de pc.”

“Niet alleen deed de game het veel slechter doordat het een slechte poort was, weinig mensen kon het ook nog iets schelen omdat het inmiddels een jaar later was. Alan Wake verdient een ander lot! En dat ligt in jullie handen! Stel jullie klanten overal ter wereld dus niet teleur”, aldus de petitie.

Geen reactie

Het aantal ondergetekende loopt inmiddels richting de vijfduizend, maar zowel Remedy als Microsoft hebben hier nog geen reactie op gegeven. Alan Wake staat momenteel gepland voor een release op de Xbox 360 in de lente van 2010.

Internet petities worden door gamers wel vaker gebruikt om zich te laten horen. Zo werd er onlangs nog door StarCraft-fans geprotesteerd tegen het ontbreken van een LAN-functie in StarCraft II. Deze is 94.206 keer ondertekend en inmiddels door de gamers aan Blizzard aangeboden.