AMSTERDAM - Volgens ontwikkelaar Vicarious Visions is de Wii-versie van Guitar Hero 5 “een enorme sprong voorwaarts voor Wii-gamers.” Zo zal het onder meer mogelijk worden om deze game samen te laten werken met de DS.

Karthik Bala, baas van Vicarious Visions, legt uit dat het met de DS mogelijk zal zijn om ‘stage shows’ te beheren in Guitar Hero 5 en dat er video’s van het optreden gemaakt kunnen worden.

Daarnaast zullen er ook Roadie Battles gespeeld kunnen worden alleen werden er geen details gegeven over de manier waarop dit in de game zal verschijnen.

Op het gebied van online gamen doet Guitar Hero 5 afstand van Nintendo’s Friend Codes-systeem voor de Wii. Zo worden alle Friend Codes die reeds op de Wii staan in het Guitar Hero adresboek geïmporteerd, waardoor spelers niet met iedere vriend afzonderlijk nieuwe codes hoeft uit te wisselen om de game te kunnen spelen.

Vooruitstrevend

Ook op audiovisueel gebied zegt Karthik Bala dat de Wii-versie van Guitar Hero 5 vooruitstrevend zal zijn. “De graphics eisen echt het maximale van de GPU”, zegt de baas van de studio. Zo belooft hij dat er betere lichteffecten, animaties en geluid in de game zullen zitten dan in World Tour het geval was.

Ook GHTunes en Mii Freestyle zijn volgens Bala grondig onder handen genomen. Zo kunnen gemaakte nummers nu worden opgeslagen en zijn deze met vrienden te delen via WiiConnect24. Guitar Hero 5 ligt vanaf de aankomende herfst in de winkels en verschijnt naast de Wii nog voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation 2.