AMSTERDAM - Gisteren werd bekend dat Braid na de Xbox 360 ook naar de PlayStation 3 zal komen en vandaag vertelt ontwikkelaar Jonathan Blow iets over zijn aankomende 3D-puzzelgame. Zo wordt onder meer duidelijk dat deze onder de naam The Witness zal verschijnen.

Via de nieuwe teaser-site voor deze puzzelgame zegt Blow dat de game ‘zeer visueel’ zal worden en dat hij er iets van zal laten zien zodra het ontwikkelingsteam zegt hier klaar voor te zijn.

Verder omschrijft hij de game als “een verkenningspuzzel-game op een onbewoond eiland.”

“Ik ben eigenlijk net pas begonnen met het werk aan deze nieuwe game om eerlijk te zijn”, liet Blow in juli weten. “Het wordt een puzzel-verkennings game die zowel filosofisch als stil zal zijn, en die gemaakt wordt voor andere redenen dan het simpele doel om geld binnen te halen.”

Releasedatum

Over een releasedatum kon Blow nog steeds niets concreets melden. “Ergens laat in 2011, als de game in ieder geval af is”, aldus de ontwikkelaar. Gisteren werd duidelijk dat Braid, de game die Blow eerder naar Xbox Live Marketplace bracht, ook naar het PlayStation Network zal komen.

De ontwikkelaar maakt vandaag ook bekend dat The Witness naar meerdere platformen zal komen maar trad hierover nog niet in details.