AMSTERDAM - Vorige week werd duidelijk dat Nintendo te kampen heeft met sterk dalende verkoopcijfers. Satoru Iwata, president van het bedrijf, laat nu weten dat dit te wijten is aan het gebrek aan toptitels voor de Wii.

“Het ligt niet aan de kwaliteit van de hardware of het gevoel dat we veel power missen”, vertelt Iwata. “Grote titels voor de hardware zullen constant op de markt verschijnen.

Maar als dat even stopt, of ik zal het anders zeggen, ik denk dat de huidige neergang in hardware verkopen vooral te danken is aan het feit dat er geen grote titels verschijnen.”

Over de geruchten van een prijsverlaging voor de Wii wist Iwata ook nog wat te melden. “Op dit moment zijn er vrij weinig discussies gaande over wat we precies gaan doen met de prijs van onze hardware”, aldus Iwata.

Nintendo

Vorige week presenteerde Nintendo haar financiële cijfers over het eerste kwartaal van het jaar en hieruit werd duidelijk dat de algemene verkoop met maar liefst 40,1 procent omlaag ging. Daarnaast liet Nintendo weten dat de winst terugliep met 60,6 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Werden er vorig jaar in Q1 wereldwijd nog 5,17 miljoen Wii’s verkocht, dit jaar zijn dat er nog maar 2,23 miljoen. Ook de DS-verkoop liep terug van 6,94 miljoen naar 5,97 miljoen. Hiervan bestond 3,65 miljoen uit de DSi-verkoop.