AMSTERDAM - Volgens Shigeru Miyamoto is het helemaal niet vanzelfsprekend dat Nintendo in de toekomst haar games vooral via digitale distributiekanalen gaat verspreiden.

Miyamoto denkt dat digitale distributie een goede manier is om productiekosten te verminderen, omdat er geen verpakkingen hoeven te worden gemaakt.

Toch gelooft hij niet dat games uiteindelijk enkel via die weg worden uitgegeven. Hij stelt zelfs dat de meerderheid van Nintendo’s producten niet digitaal gedistribueerd zullen worden.

Miyamoto geeft hiermee een ander signaal dan de vele uitgevers en analisten die denken dat digitale distributie wel de toekomst heeft.

iTunes

Om dit te verduidelijken geeft Miyamoto een persoonlijk voorbeeld: de baas ontwikkeling bij Nintendo downloadt zelf weliswaar iTunes, maar hij koopt ook altijd de cd, omdat hij graag het "fysieke medium" vast wil kunnen houden.

Veel entertainment is volgens hem bovendien niet geschikt om digitaal uit te geven, zoals de hardwaregebonden producten die uitkomen voor Wii MotionPlus.

Motion Control

In het interview geeft Miyamoto verder een reactie op de initiatieven van Sony en Microsoft om hun eigen motion controllers te ontwikkelen.

Hij noemt het een goede trend dat er veel aandacht bestaat voor nieuwe interfaces, maar hij benadrukt dat het niet alleen gaat om het creëren van geschikte hardware.

Het is namelijk ook belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen de nieuwe hardware daadwerkelijk gaan gebruiken. Nintendo is hier volgens hem in geslaagd en presteert het daarnaast om de kosten relatief laag te houden.

Miyamoto denkt dat het voor de andere hardwarefabrikanten een grote uitdaging wordt om hetzelfde te bereiken.

Vitality Sensor

Tot slot gaf Miyamoto aan dat ook hij vooralsnog niet veel kan vertellen over het nieuwste hardwareproject van Nintendo, de Vitality Sensor.

Net als de Amerikaanse president van Nintendo, Reggie Fils-Aime, zou Miytamoto graag voorbeelden willen geven van software die gebruik gaat maken van de Vitality Sensor, maar dit is volgens hem helaas nog niet mogelijk.

Wel geeft hij aan in ieder geval erg veel creatieve ideeën te hebben voor het apparaat.