AMSTERDAM - De rechter wil nog geen uitspraak doen in de zaak die Activision heeft aangespannen tegen EA en Double Fine, maar hij wil de releasedatum van de game in ieder geval niet uitstellen.

Eerder dit jaar diende Activision een aanklacht in tegen ontwikkelaar Double Fine en uitgever EA.

Double Fine zou de rechten voor de Brütal Legend-game hebben doorgespeeld naar EA, terwijl Activision naar eigen zeggen recht had om de game uit te geven.

Bovendien zou het bedrijf veel in de game hebben geïnvesteerd. Activision verzocht de rechter daarom om de releasedatum van de game uit te stellen.

Concurrentie

Double Fine diende hierop een tegen-aanklacht in. Volgens de ontwikkelaar heeft Activision zelf het project opgegeven toen bleek dat het geen Guitar Hero-game zou worden.

Inmiddels zou Activision willen voorkomen dat Brütal Legend alsnog met de franchise concurreert. De game komt namelijk uit in hetzelfde kwartaal als Guitar Hero 5.

Uitstel

De rechter gaf nu te kennen dat hij een officiële uitspraak in de zaak uitstelt naar volgende week. Toch heeft hij de advocaten van de vechtende partijen te kennen gegeven dat hij neigt om in het voordeel van Double Fine te beslissen.

De rechter voegt daar aan toe dat het wel een “close call” zal worden. De kemphanen zijn volgens de rechter nog niet helemaal verzekerd van de overwinning en krijgen tot volgende week de kans om hun standpunt te verdedigen.

Sowieso is hij niet bereid om de releasedatum uit te stellen van de metal-game met Jack Black in de hoofdrol. De game zal zodoende gewoon op 16 oktober in de winkels liggen.