AMSTERDAM - John Carmack van id Software heeft laten weten dat zijn game Rage vooralsnog beter loopt op de Xbox 360 dan op de PlayStation 3. Dat terwijl hij eerder juist aangaf dat het de Xbox 360-versie was die voor problemen zorgde.

Het blijkt hier om de frame-rate te gaan welke volgens Carmack op de Xbox 360 en de pc al op de gewenste 60fps loopt, maar op de PlayStation 3 niet verder lijkt te komen dan 20-30fps.

"De PS3 loopt inderdaad een beetje achter wat betreft het neerzetten van de gewenste prestatie”, zegt Carmack.

“De converter is gewoon een stuk langzamer, daar is geen twijfel over mogelijk. De RSX is langzamer dan wat we in de Xbox 360 hebben zitten."

"Op het gebied van de processor is de CPU ongeveer gelijk, maar de Xbox 360 maakt het een stuk makkelijker om bepaalde zaken op te splitsen. Daar gaat gewoon ontzettend veel werk in zitten, om alles om te zetten naar taken op de PS3.”

Positieve noot

Toch besluit Carmack het interview met een positieve noot want hij zegt er het volste vertrouwen in te hebben dat de PS3-versie die voor de Xbox 360 en de pc zal gaan evenaren.

“Alles is ontworpen voor een 60 hertz-game. En we verwachten dan ook dat het gewoon 60 hertz wordt op alle platformen. We moeten het gewoon nog zien vast te zetten zodat er nergens een frame-drop te bekennen is”, aldus Carmack.

Enkele maanden geleden gaf John Carmack echter aan dat de Xbox 360-versie van Rage mogelijk minder mooi zal zijn dan de andere versies, dit vanwege de beperkte opslagcapaciteit van het DVD-medium en de compressie die nodig is om de game op twee schijfje te laten passen.

Harde schijf

Destijds gaf hij aan dat de studio moeite had om Rage even goed te laten werken als de PlayStation 3-versie zonder gebruik te maken van de harde schijf in de Xbox 360.

Aangezien de console van Microsoft ook gekocht kan worden zonder harde schijf, heeft de consolebouwer als eis gesteld dat games ook moeten werken zonder gebruik te maken van deze harde schijf.

Opgelost

Aangezien dit niet het geval is bij de pc en de PS3 liet Carmack weten dat ze mogelijk concessies moeten doen om Rage volledig vanaf DVD's te laten draaien. In het interview van vandaag begint Carmack echter niet meer over het probleem en lijkt het dus te zijn opgelost.

Rage zal uitkomen voor de Xbox 360, de PlayStation 3 en de pc. Een releasedatum heeft de ontwikkelaar nog steeds niet gegeven.