AMSTERDAM - Uitgever Capcom heeft vandaag bekendgemaakt dat Dark Void wordt verschoven naar een release in het eerste kwartaal van 2010. Aanvankelijk zou de game eind september al in de winkels moeten liggen.

“We verschuiven de game om deze uit het drukke najaar te krijgen”, zegt community director Chris Kramer.

“De verschuiving zal echter goed zijn voor zowel de game als de gamers. Zo is er namelijk minder concurrentie op de markt en meer tijd om de game af te werken.”

In Dark Void zal je als speler in de huid kruipen van hoofdpersoon Will en zal je in een buitenaardse dimensie – genaamd Void – weerstand moeten bieden tegen de Watchers, een alien ras dat het gemunt heeft op de mensheid.

Dark Void wordt momenteel ontwikkeld door Airtight Games en zal in 2010 verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Toch concurrentie

Hoewel Capcom er dus op hoopt dat ze begin volgend jaar de concurrentie kunnen ontlopen, lijkt deze periode door de vele vertragingen van grote games alsnog uit te groeien tot een zeer druk kwartaal.

Naast Dark Void zijn onlangs namelijk ook games als Splinter Cell: Conviction, BioShock 2, Singularity, Bayonetta, Red Steel 2, Mafia II, Red Dead Redemption, Heavy Rain, Alan Wake en Max Payne 3 naar 2010 verplaatst.