AMSTERDAM - Volgens de website van The Hollywood Reporter heeft Sony een miljoenendeal gesloten om hun game inFamous naar het witte doek te krijgen. Zo is onder meer Sheldon Turner aangetrokken om het script voor de film te gaan schrijven.

“Wat me het meest aansprak aan de game was dat het de eerste was die ik tegen ben gekomen welke over een groot idee en een diep personage beschikte”, vertelt Turner.

“Het is, volgens mij dan, de toekomst van gaming. De game, hoewel deze erg groot en leuk is, blijft in de kern een verhaal over de grijze muis, iets dat onze held Cole McGrath natuurlijk is.”

Sheldon Turner was eerder verantwoordelijk voor onder meer The Texas Chainsaw Massacre en werkt nu aan X-Men Origins: Magneto.

Uncharted

Voor de productie van de film zijn Avi en Ari Arad aangetrokken. Dit team heeft voorheen bijgedragen aan films als The Incredible Hulk en Iron Man.

Naast de verfilming van inFamous werken ze ook aan de productie van Uncharted: Drake’s Fortune. Deze film werd vorige maand door Columbia Studios aangekondigd naast een verfilming van BioShock en Gears of War.

Bovennatuurlijke krachten

In inFamous draait het verhaal om Cole McGrath, een doorsnee bewoner van Empire City. Echter ziet deze hoofdpersoon zijn leven snel veranderen als hij voor zijn werk een pakketje moet bezorgen.

Hierbij belandt hij namelijk middenin een grote explosie, maar blijkt dit op miraculeuze wijze toch overleefd te hebben.

Wat volgt is een zoektocht naar de dader en de persoon die ervoor heeft gezorgd dat Cole op slag veranderd is. Hij beschikt sinds de explosie namelijk over bovennatuurlijke krachten.

Wanneer we dit verhaal op het witte doek kunnen gaan bekijken is nog niet bekend.