AMSTERDAM - SEGA geeft toe dat de schommelende kwaliteit van haar Sonic-games een constant probleem van de uitgever en ontwikkelaar is. “Maar de kwaliteit zal in de loop der tijd zeker verbeteren”, zegt Sean Ratcliffe, vice president van SEGA Amerika.

“Het is niet iets waarvan je op een ochtend zegt, ‘Weet je wat? We gaan vandaag de kwaliteit van deze franchise eens verbeteren’”, zegt Ratcliffe.

“Er gaat echt enorm veel werk zitten in het verbeteren van kwaliteit. Echter vond ik wel dan Sonic Unleashed zeer goed ontvangen werd door de kinderen.”

“Er werd wat gesproken over het ‘werehog’ aspect van de game, de langzame voortgang en de meer op combat gerichte gameplay. Maar als we dit bij de consument testen dan blijkt dat kinderen dat juist erg leuk vinden."

"Ik denk dat oudere die-hard SEGA-fans - die zijn opgegroeid met de eerste Sonic the Hedgehog - Sonic altijd associëren met super snelle 2D side-scrolling.”

Snel kritisch

“Zij vonden de gameplay overdag dan ook erg leuk, maar als het aankomt op de langzamere gameplay werden ze al snel kritisch. Maar dat is goed, zij hebben een eigen mening”, aldus Ratcliffe. Volgens de vice president is SEGA echter constant bezig met het verbeteren van hun kwaliteit.

“Ja, het is altijd een uitdaging om de lat qua kwaliteitseisen hoger te leggen, maar onze concurrentie doet hetzelfde en wij zijn in dat opzicht dan ook niet anders”, aldus Ratcliffe. Volgens hem wil SEGA de core-gamers op een andere manier gaan benaderen.

Zo bekijkt SEGA nu de mogelijkheden om via bijvoorbeeld Xbox Live Arcade nieuwe 2D Sonic-games aan te bieden zoals ze onlangs ook de klassieke Sonic the Hedgehog naar de iPhone hebben gebracht.

16-bit

Sonic the Hedgehog verscheen voor het eerst in 1991 op de SEGA Mega Drive. Mede door de release van verschillende Sonic-games groeide SEGA in de jaren negentig al snel uit tot een van de populairste consolefabrikanten.

Sindsdien wordt Sonic naast Nintendo’s Mario nog steeds gezien als een van de bekendste gamepersonages. De twee voormalige rivalen verschenen vorig jaar overigens zeer succesvol samen in Mario & Sonic at the Olympic Games.

Een game die later dit jaar een vervolg krijgt in de vorm van Mario & Sonic at the Olympic Winter Games.