AMSTERDAM - Activision heeft bekend gemaakt dat er een Renegade Edition van DJ Hero zal verschijnen. Deze glimmende draaitafel wordt geleverd met een DJ-tafel en zit in een professionele hardshell flightcase.

“De Renegade Edition van DJ Hero bevat een speciale Renegade draaitafel-controller met duurzame knoppen en hoogwaardige lak", aldus Activision over deze speciale editie.

Verder zitten er "een flightcase om je draaitafel mee te vervoeren, een DJ-tafel, en een exclusieve Jay-Z en Eminem dubbel-cd met daarop niet eerder verschenen nummers” bij.

“In DJ Hero ben jij de ster op het feest terwijl je scratchend en platen selecterend meer dan honderd nummers tot meer dan tachtig unieke mixen verwerkt."

"Bereid je voor op een volledig nieuw fenomeen in de wereld van de muziek-games”, schrijft Activision in het persbericht. Over een prijs of releasedatum voor de nieuwe Renegade Edition is nog niks bekend.

Mainstream Europeanen

DJ Hero staat gepland voor een release in november en verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PlayStation 2. Volgens CEO Mike Griffith zal de game vooral Europese gamers gaan aanspreken.

"Het spreekt vooral een meer mainstream en een breder publiek aan dan Guitar Hero”, zei Griffith onlangs.

“Ik denk dat het zal verder bouwen op wat Guitar Hero heeft weten neer te zetten. DJ Hero zal dan ook een uitbreiding van de franchise betekenen en zal vooral voor Europa leuk worden waar dat genre veel belangrijker is dan ergens anders”, aldus de baas van Activision.

Gisteren werd nog bekend gemaakt dat de Nederlandse DJ Tiësto ook in de game aanwezig zal zijn met enkele mixen.