AMSTERDAM - Denise Kaigler van Nintendo Amerika heeft laten weten dat ze niet begrijpt waarom hardcore Wii-titels als MadWorld en The Conduit niet goed verkopen. Toch zegt ze hoop te houden voor de toekomst.

“Weet je, ik begrijp het echt niet”, zegt Kaigler. “Het is ook moeilijk uit te leggen. Het kan natuurlijk zo zijn dat veel van deze titels dezelfde verkoopcurve hebben als veel Nintendo-games."

"Veel van onze titels volgen namelijk ook niet de traditionele curve waarbij de launch zeer heftig is en dat het daarna is afgelopen.”

“Onze titels hebben een zeer lange staart, ze groeien langzaam in populariteit en dit zou ook best het geval kunnen zijn met MadWorld en The Conduit."

"Ik heb ze beiden gespeeld. Ik ben niet eens een core-gamer maar ik vond ze wel erg uitdagend en leuk”, aldus de vice president van Nintendo Amerika.

Mond-tot-mond

Kaigler zegt dat Nintendo nu hoopt op een goede mond-tot-mond reclame en dat de verkoop van hun core-games op die manier verder zal aantrekken. “We willen er altijd zeker van zijn dat we games op de markt brengen die zowel de casual als de core doelgroep kunnen waarderen."

"Dat is toch echt ons primaire doel. En gezien de populariteit van de Wii, de Nintendo DS en de DSi laat zien dat we toch wel iets goed doen”, aldus Kaigler.

"We beschikken over een zeer gepassioneerde fanbase, zeer luidruchtig en gepassioneerd, dus die laten ons echt wel weten wanneer ze niet tevreden zijn. Maar het goede is dat ze ook laten weten wanneer ze juist wél tevreden zijn. En na de E3 hebben we zeer veel positieve reacties gekregen. Vooral met Metroid: Other M bleken ze zeer blij te zijn.”

Slechte naam

Volgens Reggie Fils-Aime, de baas van Kaigler, kan Nintendo de Wii-doelgroep nog uitbreiden door hardcore gamers weg te trekken bij de PlayStation 3 en Xbox 360.

“De mogelijkheid die bij ons voor handen ligt, is de consument met een PS3 of een Xbox 360 naar ons toe te halen, diegene dus die de Wii een slechte naam hebben geven bij hun vrienden”, zei Fils-Aime enkele weken geleden.