AMSTERDAM - Door een technisch mankement op Xbox Live zijn alle leaderboards van Halo Wars gewist. Alle statistieken zijn op onverklaarbare wijze verdwenen en weer teruggezet naar hun beginstatus.

Het gaat om alle singleplayer-, multiplayer- en Trueskill-leaderboards. Ook alle matchmaking-gegevens zijn vannacht verloren gegaan.

Het Xbox Live-team laat via het Halo Wars-forum weten dat het onzeker is of de data nog kan worden teruggehaald.

Momenteel zegt het team alle mogelijkheden te bekijken maar kan het nog niks concreets melden. Ook Robot Entertainment – de studio die door ex-medewerkers van Ensemble Studios is opgericht – heeft een verklaring afgegeven.

“Wij bieden onze excuses aan voor deze rotzooi en alle frustraties die spelers hebben ervaren doordat hun statistieken zijn verdwenen van de leaderboards”, aldus Robot Entertainment.

Zichzelf opheffen

Eerder dit jaar werd duidelijk dat Ensemble Studios, de ontwikkelaar van Halo Wars, na de release van deze game zichzelf zou opheffen en als twee nieuwe studio’s wilde doorgaan.

De zogenaamde ‘Ensemble veteranen’ hebben vervolgens Robot Entertainment opgericht. Hieronder bevindt zich bijvoorbeeld ook Tony Goodman, een van de oprichters van Ensemble Studios in 1995.

Momenteel heeft de nieuwe studio nog haar handen vol aan het ondersteunen van Halo Wars. Of de ontwikkelaar ook al met nieuwe titels bezig is blijft nog even onduidelijk.