Tijs Verwest, beter bekend als DJ Tiësto, zal zijn opwachting maken in Activision’s DJ Hero. Sinds eind vorig jaar gaan er al geruchten over zijn betrokkenheid bij de game, maar vandaag wordt dit dan eindelijk officieel bevestigd.

“Ik werk aan een aantal zaken voor ze”, vertelt Tiësto aan het tijdschrift MixMag. “Er zullen enkele nummers van mij in de game zitten, maar ze hebben echt niet m’n hoofd gescand ofzo hoor. DJ Hero en Tiësto zijn gewoon een beetje met elkaar aan het flirten.”

Geruchten

Nog voor de officiële aankondiging van DJ Hero doken er al geruchten op over een eventuele samenwerking met DJ Tiësto, maar deze werden al snel door Activision afgedaan als onjuist. Zo zou hij zelfs een eigen DJ Hero-editie krijgen zoals ook Aerosmith en Metallica een eigen Guitar Hero-game hebben. Iets dergelijks is nog altijd niet bevestigd.

DJ Tiësto staat wereldwijd al enkele jaren bekend als een van de beste DJ’s, en zijn verschijning in DJ Hero is wat dat betreft ook niet een enorme verrassing. Gisteren werd bekend dat ook een andere DJ grootheid, DJ Jazzy Jeff, in DJ Hero zal zitten. Naast enkele exclusieve mixen zal hij ook als speelbaar personage in de game verschijnen.

Leuk voor Europa

DJ Hero ligt vanaf november in de winkels voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PlayStation 2. De game moet volgens Activision een breder publiek gaan aantrekken dan dat de Guitar Hero-franchise tot nu toe heeft gedaan. “Ik denk dat het zal verder bouwen op wat Guitar Hero heeft weten neer te zetten. DJ Hero zal dan ook een uitbreiding van de franchise betekenen en zal vooral voor Europa leuk worden waar dit genre veel belangrijker is dan ergens anders”, aldus Mike Griffith, CEO van uitgever Activision.