AMSTERDAM - Ontwikkelaar Brainjunk Studios blijkt bezig te zijn met de ontwikkeling van een MMO-game die gebaseerd is op de populaire Twilight-boeken en de bijbehorende film.

De ontwikkeling van Twilight The Video Game wordt geleid door Brandon Gardner, een student programmeren.

Informatie over de game is vooralsnog zeer schaars, maar wel is duidelijk dat de game zich in een non-lineaire wereld zal afspelen.

“Deze zal je de kans geven om de gebeurtenissen uit de Twilight boeken te beleven vanuit het perspectief van jouw favoriete personages”, aldus Brainjunk op de officiële website.

Bijwonen

Met behup van een dagboek zal het in de game mogelijk zijn om door de tijd te reizen, waardoor je bepaalde gebeurtenissen uit het verleden of uit het heden kunt bijwonen.

De speler kan zelf bepalen hoe hij zich in de game wil gedragen, zo is het namelijk mogelijk om een eigen personage aan te maken en hierbij te kiezen uit een mens, vampier of een weerwolf.

Fanatiek

Wanneer de Twilight MMO zal verschijnen en voor welke platformen de game geschikt is blijft nog even onduidelijk. Ook is nog niet bekend in welk stadium de ontwikkeling zich momenteel bevindt.

Brainjunk Studios is een kleine Amerikaanse ontwikkelaar die slechts bestaat uit enkele fanatieke studenten. Door de plotselinge aandacht voor hun Twilight-project lag de officiële website gedurende een groot deel van de ochtend zelfs plat.