AMSTERDAM - Gisteren werd bekend dat Amerikanen vanaf 27 oktober met Forza Motorsport 3 aan de slag kunnen, en vandaag laat Microsoft weten dat we in Europa al enkele dagen eerder met deze nieuwe titel van Turn 10 mogen gaan racen.

Met de release van Forza 3 zeggen Microsoft en ontwikkelaar Turn 10 dat ze de ultieme race-simulator zullen neerzetten.

Daarnaast zeggen ze de game ook toegankelijk te willen houden voor minder ervaren spelers door de introductie van een ‘rewind-optie’. Hiermee kunnen fouten tijdens de race eenvoudig worden teruggedraaid.

Exclusieve wagens

Verder wordt vandaag duidelijk dat Forza 3 over een aantal exclusieve wagens zal beschikken die alleen beschikbaar zullen zijn voor gamers met een VIP membership, die een pre-order hebben geplaatst of die de Collector’s Edition hebben aangeschaft.

Ook bevat de game enkele compacte Europese wagens om mee te racen zoals de Fiat 500, Renault Twingo en de Mini Cooper.

Simulator

Dat ontwikkelaar Turn 10 zeer tevreden is over de game die ze begin oktober zullen afleveren bleek vorige maand al. Toen liet game director Dan Greenawalt namelijk weten zonder ideeën te zitten zodra de game in de winkels ligt.

“We hebben onszelf bewezen dat we een simulator kunnen maken waar werkelijk niemand aan kan tippen”, zei Greenawalt.

Verbeteringen

“Voor deze versie hebben we flink wat verbeteringen doorgevoerd, maar we zitten zo langzamerhand een keer zonder verbeteringen die we nog willen aanbrengen in de serie, omdat niemand doet wat wij doen”, aldus de game director.

Forza Motorsport 3 ligt dus vanaf 23 oktober in de Nederlandse winkels en verschijnt exclusief voor de Xbox 360.