AMSTERDAM - Volgens Brain Farrell, de baas van THQ, zullen twee van de drie console-fabrikanten dit jaar overgaan tot een prijsverlaging. Dit zegt hij tijdens de bespreking van de financiële resultaten voor zijn uitgever van het tweede kwartaal.

Welke consoles later dit jaar goedkoper gaan worden kan Brian Farrell nog niet zeggen. Wel zegt hij dat THQ deze goedkopere consoles al heeft meegenomen in hun fiscale voorspellingen voor het komende jaar.

Daarnaast denkt hij dat de introductie van een nieuwe generatie consoles nog wel enige tijd op zich zal laten wachten.

“Er zal steeds randapparatuur blijven verschijnen die de consoles nog minimaal voor vier of vijf jaar fris zullen houden”, aldus Farrell. Een van deze nieuwe accessoires wordt uiteraard Natal voor de Xbox 360, en volgens Farrell zal deze eind volgend jaar verschijnen.

Microsoft heeft zelf tot op heden echter nog geen releaseperiode voor hun nieuwe besturingsmogelijkheid gegeven, al liet Steve Ballmer in juni wel weten dat de Xbox 360 volgend jaar van een ‘natuurlijke interface’ voorzien zal worden.

Uitbreiden

Ook werd tijdens de bespreking van de financiële resultaten duidelijk dat THQ haar succesvolle nieuwe UFC-franchise wil gaan uitbreiden.

“Op den duur zijn we van plan om onze UFC-franchise uit te bouwen, en de verkoopcijfers te verhogen door games te gaan maken voor nieuwe platformen zoals handhelds en de Nintendo Wii”, aldus Farrell.

Tot slot wist de THQ-baas nog aan te kondigen dat ze van plan zijn om ieder jaar één of twee hardcore-games uit te brengen.

Goede resultaten

Tijdens de presentatie bleek dat THQ een zeer degelijk kwartaal achter de rug heeft. Zo werd onder meer duidelijk dat UFC 2009 Undisputed inmiddels 2,9 miljoen keer verscheept is en staat de teller van Red Faction: Guerrilla al op meer dan een miljoen verkochte units.

Mede hierdoor kan THQ nu een flinke winst neerzetten voor het tweede kwartaal. Dit in vergelijking tot het verlies van 27,2 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.