AMSTERDAM - Randy Pitchford, president van ontwikkelaar Gearbox, heeft laten weten dat hij ‘doodsbang’ is voor de release van Borderlands. Dit omdat de game het zal moeten opnemen tegen een aantal grote titels tijdens de aankomende feestdagen.

“Als mensen een risico nemen dat niet wordt terugbetaald, zoals bij Mirror’s Edge het geval was, dan wordt het voor anderen alleen maar zwaarder om risico’s te gaan nemen”, zegt Pitchford. “Ja, ik ben echt doodsbang!”

Pitchford laat echter wel weten dat het nemen van dergelijke risico’s belangrijk is voor de ontwikkeling van de industrie.

“Als we altijd maar exact hetzelfde blijven doen komen we echt geen stap verder”, zegt hij. Vooral BioShock is volgens hem een goed voorbeeld van een nieuwe franchise die het zeer goed heeft gedaan.

Alles spelen

“Er zijn mensen onder ons die werkelijk alles spelen, en die smeken om nieuwe dingen. Dus ik hoop dat dit zal helpen. En als iets goed is wordt het ook echt wel opgemerkt”, aldus Pitchford over zijn nieuwe game Borderlands.

Minder uitgesproken is de man als hij in het interview wordt gevraagd naar de geruchten over een Halo 4 van ontwikkelaar Gearbox.

Geen geheim

“Nou, ik kan je vertellen dat er een paar games zijn die Gearbox heeft aangekondigd. Zo hebben we Borderlands aangekondigd, en we hebben ook Aliens Colonial Marines aangekondigd met SEGA en Fox”, zegt hij.

“Maar het is ook zeker geen geheim dat we een aantal andere dingen in ontwikkeling hebben. Halo, haha! We gaan het echt nergens over hebben. Daar kunnen we niet over praten”, aldus de president.

Mocht Gearbox zich aan de ontwikkeling van Halo 4 gaan zetten dan zal dat echter niet geheel nieuw terrein zijn voor Pitchford en zijn team. De studio was samen met Bungie namelijk verantwoordelijk voor de pc-versie van de eerste Halo: Combat Evolved.

Stoppen

Afgelopen weekend maakte ontwikkelaar Bungie duidelijk dat ze na de release van Halo: Reach zullen stoppen met de franchise, maar een officiële opvolger voor de studio is er door Microsoft nog niet bekend gemaakt.

Volgens Lars Bakken, senior designer bij Bungie, zal het ook best Microsoft’s nieuwe studio 343 Industries kunnen zijn die aan de populaire Halo-franchise wordt gezet.